16. 02 2005

Aloite Perkiönkadun turvallisuuden lisäämiseksi

Valtuustoaloite 16.2.2005

Perkiönkatu on Härmälän omakotialueella sijaitseva sivukatu. Tie on suora ja siinä on vähän risteyksiä, minkä vuoksi autoilijat käyttävät kadulla suuriakin ajonopeuksia. Nuolialantien ruuhkat ovat viime aikoina vilkastuttaneet liikennettä entisestään.

Kadulla on paljon jalankulkijoita ja pyöräilijöitä, joista suuri osa on Härmälän kouluun ja päiväkoteihin matkaavia lapsia. Polkupyöräilijät ja osittain myös jalankulkijat joutuvat kulkemaan ajoradalla. Näkyvyys on pensasaitojen ja pysäköityjen autojen vuoksi huono.
 
Alueen asukkaat ovat viime vuosina vedonneet useita kertoja Perkiönkadun rauhoittamisen puolesta. Lapsilla on oikeus turvalliseen koulu- ja päiväkotimatkaan. Esitän, että kaupunki ryhtyy toimenpiteisiin Perkiönkadun liikenneturvallisuuden parantamiseksi hidasteiden avulla, rakentamalla jalkakäytävät, erottamalla kevyen liikenteen muusta liikenteestä tai muilla käytettävissä olevilla keinoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.