20. 05 2005

Pormestarille tietä antakaa…

Kaupunginvaltuustossa päätettiin Tampereen kaupungin uudesta toimintamallista, jonka ”tavoitteena on vastata niihin tulevaisuuden haasteisiin, jotka asettavat kaupungin nykyisen johtamis- ja palvelujärjestelmän koetukselle”. Eniten keskustelua herättänyt uudistus on siirtyminen pormestari-järjestelmään. Pormestari on palkallinen luottamushenkilö, joka korvaa nykyisen kaupunginjohtajan ja toimii myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja.
Pormestari valitaan valtuutettujen keskuudesta ja sen valitsee valtuusto. Esitys suorasta kansanvaalista hylättiin kokouksessa. Lehmänkauppapolitiikka voitti. Muun vasemmistoryhmän mukana myös minä äänestin suoraa kansanvaalia vastaan, mistä kannan täyden poliittisen vastuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.