08. 07 2005

Sosiologien seurassa

Sosiologien maailmankonferenssi Tukholmassa on lyhyesti tilaisuus, jossa 1200 (merkittävintä) sosiologia ympäri maailmaa kerääntyy yhteen esittelemään tutkimuksiaan, juomaan olutta ja kertomaan Bush-vitsejä. Itse viihdyn erityisen hyvin Marx-tutkijoiden parissa, mutta sosiologit ovat sellaista väkeä, että yleensä kaikkien kanssa löytyy jotakin jutunjuurta.

Kävin tanskalaisen vieraantumisteoreetikon kanssa pitkän keskustelun feminismin mahdollisuuksista. Ongelmana on, että kun feminismistä on tullut ”valtauskonto”, siitä on myös tullut poliittisesti korrektia. Julkisuuden keskustelussa on tasa-arvon merkitys kokonaan unohtunut. Mitä minua hyödyttää laskea, montako naista meidän taloudelliseen tai poliittiseen eliittiin kuuluu? Eikö tasa-arvon ideana ollut, ettei eliittejä tunnusteta lainkaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.