07. 11 2005

Presidentinvaaleja ja naispolitiikkaa

Lounastin pitkästä aikaa kokoomuslaisen ystäväni kanssa. Puhuimme Niinistön vaalikampanjasta, joka muuten on toisen kokoomuslaisen tuttavani mainostoimiston suunnittelema. Kyseinen henkilö on muuten taistolaisperheestä.

Yliopistolta riensin kansalaisvastaanotolle yhdessä kansanedustaja Mikko Kuopan kanssa. Selvittelimme mm. kinkkistä sairaseläketapausta.

Illalla olin naisjärjestöjen paneelissa, jonka aiheena oli naispoliitikot mediassa. Lisäkseni puhumassa olivat mm. Pia Viitanen ja Heidi Hautala, joka teki minuun positiivisen vaikutuksen. Saakohan vasemmistolainen sanoa näin presidentinvaalien alla? Uskon, että Hautala tulee kyllä nostamaan näiden vaalien keskustelun tasoa.

Paneelin juontaja yritti kovasti tuoda esiin, kuinka naispoliitikot pääsevät julkisuuteen esittämään argumenttejaan vain silloin, kun ne legitimoidaan miehillä. Me panelistit emme vain olleet ihan samaa mieltä. Paneelissa virinnyt prostituutiokeskustelu katkesi, kun juontaja ykskantaan totesi, että prostituutio on aina ihmiskauppaa – ja piste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.