16. 11 2005

Demareita tapaamassa

Tänään olin ristiretkellä eduskunnassa yhdessä Pro-tukipisteen johtajan Jaana Kauppisen ja parin seksityöntekijän kanssa. Meidät oli kutsuttu demariryhmän aamiaistapaamiseen kertomaan prostituutiosta ja keskustelemaan prostituutioasiakkuuden kriminalisoinnista. Tapaaminen meni kivasti, vaikka näyttääkin siltä, että kriminalisointia ajetaan nyt kuin käärmettä pyssyyn. Me pyysimme kansanedustajia miettimään, miksi kaikki seksityöntekijät ja lähes kaikki prostituution kanssa tekemisissä olevat avustustyöntekijät ja ihmisoikeusaktivistit vastustavat prostituutioasiakkuuden kieltämistä lailla.

Demariryhmästä kuulin, että ministeri Leena Luhtanen ei ole vielä päättänyt, aikooko hän kriminalisointilakia esittää, vaikka Hesarin mukaan aikoo.

Paluumatkalla Tampereelle juutuin IC-junan tuulikaappiin. Onneksi konduktööri tuli kuin supermies konsanaan avaamaan ovet käsivoimin. En siis päätynyt Rovaniemelle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.