14. 12 2005

Koulussa

Tänään olin koko päivän Peltolammin koulussa, jossa kolmasluokkalainen poikani on. Suosittelen samaa kaikille vanhemmille. On hyvä ja terveellistä nähdä, miten päivät koulussa rullaavat.

Luokan piirtoheitin näytti kalvot epäselvinä ja piti kovaa ääntä. Maantiedon tunnilla yksi oppilas kysyi, miksi ei saada uutta piirtoheitintä. Opettaja vastasi, että uusi on ollut tilauksessa jo kauan, mutta kaupungilla on vähän rahaa. Sitten opettaja laittoi oppilaiden tarkasteltavaksi kartan, jossa suuri ja mahtava Neuvostoliitto oli vielä Suomen itänaapurina! Kaikesta päätellen Tampereen koulutoimella ei ole rahaa edes kalvojen uusimiseen. Asiasta on syytä metelöidä seuraavassa kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa.

Illalla oli vielä kaupunginvaltuuston kokous. Sain valtuustotoverilta hälyttävän paperin. Sen mukaan kaupunki on luopumassa ensi vuonna koululaisille suunnatuista konserteista rahan puutteen vuoksi. Lähdin heti Lasse Eskoselta kysymään, onko asia tosiaan näin. Eskonen lupasi vielä yrittää neuvotella, koska kyse on tärkeästä asiasta.

Jätin valtuustossa myös aloitteen rauhankasvatusprojektin käynnistämisestä. Sen voi käydä lukemassa sivuiltani valtuustotyö-osiosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.