16. 01 2006

Presidentinvaalit

Tänään on syytä olla tyytyväinen eilisten vaalien takia. Eilen nimittäin
kansa valitsi maalleen sosialistisen presidentin. Chilen Michelle Bachelet on jälleen uusi askel
Latinalaisen Amerikan vasemmistolaistumisessa, vaikka luultavasti jatkaakin pitkälti
edellisen presidentin linjoilla. Radikaalimpaa linjaa – joka tuottaa myös tuloksia – on jo vuosia vetänyt Venezuelan Hugo Chávez, joka sai liittolaisen Bolivian pian virkaan astuvasta Evo Moralesista. Argentiinan huippusuosittu Nestor Kirchner on myös radikalisoimassa politiikkaansa. Maa maksaa velkansa IMF:lle kokonaan pois ja vapautuu näin uusliberalismin pakkopaidasta. Jään mielenkiinnolla odottamaan tuloksia.

Meiltä käsin sikäläistä keskustelua on vaikea seurata, koska jo lähtökohdat ovat niin erilaiset. Kun meillä Neuvostoliitto nähdään usein sosialismin loppuna, monet lattariajattelijat suhtautuvat siihen Pariisin kommuunin tavoin, pikemminkin alkuna jollekin.

One thought on “Presidentinvaalit

  1. Noh, miltäs kokemukset nyt näyttävät vuonna 2017? Toimiko? Voisi ehkä ehdottaa velkarahalla elvyttämistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.