15. 02 2006

Puita ja ihmisiä

Kaiken muun touhun keskellä istuttiin hetki eduskunnan kuppilassa puhumassa politiikkaa. Vaikka tykkään noista vasemmistoryhmän äijistä ja vuosien mittaan olen oppinut heihin luottamaankin, joskus palaa käämit.

Juttu kiersi eräässä vasta lopetetussa sahassa. Ympäristöjärjestöjen kanta on, että sahan toiminta riistää metsät tulevilta sukupolvilta. Meidän miesten näkemyksen mukaan sahan lopettaminen lisää kestämättömästi paikallisten ja erityisesti saamelaisvähemmistön työttömyyttä.

Mielestäni kumpikin osapuoli on oikeassa. Ongelma on siinä, että kun ”edistykselliset voimat” kinaavat keskenään, kapitalisti hyötyy. Ei voi olla niin, että nykyisten ja tulevien ihmisten elinmahdollisuuksien välillä on sovittamaton ristiriita.

Eivät meidän miehet ole mitään ympäristövastaisia, esimerkiksi Tennilä vastusti Vuotoksen allasta kaikki ne vuodet, kun asia ei kiinnostanut mediaa tai kansalaisia. Mutta tässä kohtaa on jokin lukko ja tuntuu, etteivät puut ja ihmiset mahdu samaan maailmaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.