12. 04 2006

Lääkäriaikaa varaamassa

Ensinnäkin haluan pahoitella hiljaiseloa täällä blogissa ja annakontula.netissä. Se ei johdu minusta, vaan teknisistä ongelmista.

Tänään yritin taas lähes mahdotonta eli varata lääkäriaikaa Tampereella. Operaatioon kului puhelimessa kaksi tuntia. Ensin minulle ilmoitettiin ykskantaan, ettei aikaa saa. Kun yritin sitten selvittää, miten voi olla mahdollista, ettei minulle anneta lääkäriaikaa millekään päivälle edes kaukaiseen tulevaisuuteen, pompoteltiin minua ihmiseltä toiselle 14 tai 15 henkilön kautta!

Lopulta kerroin olevani kaupunginvaltuutettu. Kas kummaa, kahdessa minuutissa löytyi oikea ihminen vastaamaan ja lopulta sain ajankin. En kuitenkaan ole tyytyväinen. Lain mukaan lääkärille on päästävä tietyn ajan kuluessa, eikä asiaa voi noin vain jättää avoimeksi. On tietysti ymmärrettävää, että palvelut ruuhkautuvat, kun minun alueellanikin on lääkäriä kohden pahimmillaan yli 2800 asukasta. Sosiaali- ja terveysministeriön suositus on muuten alle 2000 asukasta per lääkäri. (Köyhässä Kuubassa lääkäreitä on muuten yksi per 168 asukasta ja hoidon laatu länsimaiden tasolla.)

Eniten minua ihmetyttää, miten lääkärille pääsevät sellaiset ihmiset, jotka eivät voi sanoa olevansa kaupunginvaltuutettuja. On törkeä tilanne, jos ihmisen pitää olla valmis soittelemaan tuntikausia eri ihmisille saadakseen lääkäriajan, johon jokaisella on kuitenkin lain mukaan oikeus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.