22. 04 2006

Mukaan siirtolaisverkostoon

Tästä tuli nyt sitten oikea verkostoitumisen teemaviikko. Osallistuin tapaamiseen, johon oli koottu maahanmuuttajataustaisten ihmisten asemasta huolestuneita tahoja – oli taas väkeä useammastakin kirkkokunnasta, Rasmuksesta, nuoria hippihörhöjä vihreistä ja vasemmistosta, pitkän linjan siirtolaisaktivisteja ja niin edespäin. Saimme aikaiseksi lähinnä ongelmakenttää kartoittavan yleiskeskustelun, mutta jonkinlainen verkosto on nyt saanut alkunsa.Kävin myös tsekkaamassa Pyynikillä ”vallattua” taloa. Hommaa puuhaa ihan uusi aktivistipolvi, joita en (vielä) kovin hyvin tunnekaan. Aurinko paistoi ja meneillään oli iloiset siivoustalkoot. Olivat saaneet sovittua Tilakeskuksen kanssa rakennuksen käyttöönsä siksi aikaa, kun kaavapäätökset viipyvät valituskierroksella – tarkoittaa kahta, ehkä jopa viittä vuotta. Rakennuksesta järjestyy muun muassa ´väliaikainen toimipiste Oikeutta eläimille -porukalle ja jotain taidetiloja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.