03. 08 2006

World Cup tulee, prostit ja katulapset valmiina!

Toinen päivä Durbanissa. Kommunisti-ystäväni Johannesburgista kutsui minut illalliselle. Hän halusi esitellä minut läheiselle yhteistyökumppanilleen Pat Hornille. Pat on Streetnetin kansainvälisten asioiden koordinaattori. Työtä piisaa, sillä kattojärjestöön kuuluu työläisten liittoja 18 maasta kolmelta eri mantereelta, yhteensä yli 200 000 katukaupustelijaa.

Seuraava jalkapallon maailmanmestaruuskisat on tarkoitus järjestää Etelä-Afrikassa 2010. Kuten joka paikassa muuallakin, suurta kansainvälistä urheilutapahtumaa edeltävät katujen ”siistiminen” paikallisista, joille katu saattaa olla ainoa koti ja elinkeino. Pat kertoi, että he ovat ottaneet yhteyttä kodittomien ja prostituoitujen yhdistyksiin sekä katulapsia auttaviin järjestöihin. Tavoitteena on kampanja sen puolesta, ettei kukaan joutuisi pidätetyksi, kodittomaksi tai vaille toimeentuloa vain siksi, että jalkapalloturisteille ja medialle halutaan esitellä länsimaisesti siistitty katumiljöö.

Kampanja on tarkoitus toteuttaa siten, että Streetnet voisi myöhemmin käyttää siitä saatuja kokemuksia muissa maissa. Toivottavasti idea onnistuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.