09. 10 2006

Matkailu avartaa – ja kunnallispolitiikka?

Huomenna pitäisi lähteä kaupunginvaltuuston kanssa tutustumaan Itävaltaan Linziin, eikä suoraan sanottuna voisi vähempää kiinnostaa. Aina pormestarivaalista saakka koko porukka on ollut ihan mahdotonta: tiedossa on kolme päivää kyräilyä, salailua, juonittelua, pelaamista ja kuppikuntia. Ilmoittautuminen oli sitova, joten osallistumistani en voi noin vain perua.

Olen ollut niin vähän aikaa kunnallispolitiikassa, että en ole ehtinyt hankkia läheisiä ystäviä tai katkeria vihamiehiä. Myöskään tiukka ryhmissä kyräily ei oikein innosta, kokemus on osoittanut, että niin lieroja kuin reiluja työtovereitakin löytyy lähes joka puolueesta.

Jotain hyvin kuvaavaa kunnallispolitiikasta kertoo se, että vaikka pormestaria väännettiin kuukausikaupalla, koko aikana en kuullut yhdenkään poliitikon asettavan kysymystä ”kuka näistä ehdokkaista olisi paras kaupunkia johtamaan”. Sen sijaan useita eri variaatioita sai kysymys ”kenen valinnasta minä ja liittolaiseni hyötyisimme eniten”.

Jotain ehkä kuvaavaa minusta kertonee se, että kesti näin monta kuukautta huomata, mikä tässä pormestarivaalihommassa mätti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.