20. 12 2006

Vaalikuumetta

Erkko-dynastian lippulaiva Helsingin Sanomat on jo parin kuukauden ajan mitannut kansalaisten innostusta vaaleihin lämpömittarin lukemilla. Toistaiseksi lukemat ovat olleet samaa tasoa kuin kuluvan joulukuun ulkolämpötilat.

Jos kansalaisten vaali-into onkin vain lievästi plussan puolella, tuntuu maaliskuun eduskuntavaalien ehdokkailla sitä vastoin alkaneen jo todellinen vaalikuume – ainakin mitä erilaisten huhujen määrästä voi päätellä. Minun kannaltani kiinnostavin ”tositieto” on, että Pirkanmaan Vasemmistoliiton työvaliokunta (joka täällä vastaa puolueemme vaalityöstä) on päättänyt, että seuraavat kansanedustajamme tässä vaalipiirissä ovat Mikko Kuoppa ja minä. Tämä tieto on herättänyt vilkasta keskustelua muiden ehdokkaiden tukijoukoissa, puolueen ja vasemmistonuorten aktiiveissa ja kunnallisvaikuttajissa.

Jäitä hattuun, toverit! Minä olisin tietysti tyytyväinen, jos jossain merkittävässä elimessä olisi päätetty, että minut valitaan eduskuntaan. Näin ei kuitenkaan ole. Eikä sellaista päätöstä mikään työvaliokunta voisi tehdäkään – tässä edustuksellisessa demokratiassa kun on sekin puoli, että kansanedustajat valitaan vaaleissa, joissa saavat äänestää kaikki äänioikeutetut kansalaiset.

Minun eteeni tekee tosissaan töitä oma tukiryhmäni, joka on ihmeellisen hyvä joukko erilaisia ihmisiä opiskelijoista paperityöläisiin, ympäristöaktivisteista eläkeläisiin ja ay-liikkeen ihmisiin. Olen vakuuttunut, että Pirkanmaan Vasemmistoliitto tekee yhtä lujasti töitä muiden ehdokkaiden ja koko puolueen menestyksen eteen kuin minun. Lisäksi eri kunnissa toimivat osastot ja kunnallisjärjestöt tekevät töitä oman paikkakuntansa ehdokkaan eteen. Näin ollen kai Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestökin tukee tasapuolisesti kaikkia tamperelaisia ehdokkaita. Eikös niin?

Ennen kuin itse antaudun täysin vaalikuumeen valtaan aion viettää rauhallisen joulun ja vuodenvaihteen sekä tietysti hoitaa tarmokkaasti kunnallispolitiikkaa, jota varten minut on kaupunginvaltuustoon valittu.

Rauhan joulua ja toiveikasta uutta vuotta kaikille tasapuolisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.