07. 01 2007

Tuhmat tädit

Uimahalli on hieno esimerkki kunnallisesta palvelusta. Eräs asia jaksaa kuitenkin hämmästyttää: mistä sinne tulevat kaikki nuo keski-ikäiset naiset, jotka eivät pidä lapsista?

Tänään satuin ilmeisesti taas Anti-lapset ry:n uimavuorolle. Vajaan tunnin hallikäyntini aikana täti ajoi lapsia pois aikuisten altaasta ja kaksi muuta vei röyhkeästi lapselta suihkun. Tädin ja lasten lisäksi koko altaan siinä osiossa ei ollut muita; luulisi, että sinne olisi kaikki neljä mahtunut. Suihkujakin oli tyhjänä vaikka kuinka monta. Näihin tapauksiin toki puutuin, mutta noiden lasten uintireissu varmaan kuitenkin meni pilalle. Eikä siellä kukaan voi päivystää aamusta iltaan, vahtimassa täti-terroristeja.

Tässä maassa on vaikea olla lapsi. Kun 11-vuotias poikani käy kaupassa, hän ottaa aina kuitin talteen, koska häntä ja ystäviään epäillään säännöllisesti myymälävarkaudesta. Joskus lapset kertoivat ulkoilemasta tullessaan, että ohi kävellyt täti oli huitaissut kävelykepillä – lapset leikkivät puiston lumipenkassa liian kovaäänisesti linnanryöstöä. Millaisessa maailmassa me oikein elämme?

Heti huomenna soitan uimahallien johdolle, josko sinne saataisiin tiskille joku valistuskyltti tai jotain. Lapsia opetetaan koulussa kunnioittamaan toisiaan ja aikuisia. Missä opetettaisiin aikuisille käytöstapoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.