17. 01 2007

Aloite ystävyyskaupungista Palestiinaan

Valtuustoaloite 17.1.2007

Palestiinan kansa elää pitkään jatkuneessa puutteessa ja kurjuudessa. Lähi-idän konfliktiin ei ole löytynyt ratkaisua monista yrityksistä huolimatta. Siksi solidaarisuustyö palestiinalaisia kohtaan on enemmän kuin tarpeellista.

Jotta Lähi-idän konflikti saadaan loppumaan, on ensisijaisen tärkeää saada palestiinalaisille oma valtio. Kansainvälisen oikeuden vastaiset israelilaissiirtokunnat ja turvamuuri on purettava palestiinalaisten mailta, lopullisista rajoista on sovittava ja Jerusalemista tehtävä kahden kansan yhteinen pääkaupunki. Päämääränä pitää olla tulevaisuus, jossa kaksi kansaa voi elää rauhassa omissa valtioissaan yhteistyötä tehden.

Tampereen kaupunki voisi antaa oman panoksensa rauhankehitykseen ja antaa signaalin Palestiinan olemassaolosta. Luontevimmin tämä toteutuisi ystävyyskaupunkitoiminnan kautta.

Esitän, että Tampere hankkii ystävyyskaupungin Palestiinasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.