21. 02 2007

Aloite Reilu kaupan liikuntavälineiden hankinnoista

Valtuustoaloite 21.2.2007

Reilu kauppa takaa oikeudenmukaisen korvauksen kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille. Tuotteita ostamalla jokainen voi vaikuttaa myönteisesti kehitysmaissa asuvien ihmisten elämään.
 
Tampere korostaa strategiassaan kestävää kehitystä. Olisi luontevaa, että omissa hankinnoissaan kaupunki toteuttaisi tätä periaatetta. Yksi konkreettinen mahdollisuus olisi siirtyminen Reilun kaupan jalkapalloihin kouluissa. Näin kaupunki antaisi samalla tukensa Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskuksen ja Palloliiton tukemalle kampanjalle Reilu peli, samat säännöt, joka kiinnittää huomiota mm. lapsityövoiman käyttöön ja työoloihin urheiluvälineteollisuudessa. Kouluilla on merkittävä kasvatustehtävä ihmisoikeuskysymyksissä. Reilun kaupan pallojen myötä asia tulisi konkreettisesti tutuksi lapsille ja nuorille.
 
Kaupunkilaisten kulutuskäyttäytymistä voitaisiin rohkaista kestävämpään suuntaan helpottamalla tiedonsaantia eettisten vaihtoehtojen olemassaolosta. Markkinaehtoisessa mainonnassa reilumpaan voitonjakoon perustuva tuotanto ei pärjää.
 
Esitän, että Tampereen kouluihin ja muihin liikuntapaikkoihin hankittavat jalkapallot ja lentopallot ovat jatkossa Reilun kaupan palloja ja että kaupunki osoittaa Reilun kaupan tuotteille mainos- ja tiedotustilaa kaupungin keskeisiltä paikoilta. Mainosten laatiminen voitaisiin toteuttaa esimerkiksi koululaisten taideprojektina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.