03. 05 2007

Intian seksityöntekijät vappumarssilla

Jaaha, taitaa olla meillä Seksialan liitossa (ja monessa vähän isommassakin työväenliitossa) kirimisen paikka. Vai mitä sanotte tästä:

Kolkatassa noin 5 000 seksityöntekijää osallistui vappumarssille parempien työolojen ja laillisen statuksen puolesta. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, sillä intialaisilla seksityöntekijöillä on ollut myös aiempina vuosina näyttäviä soihtukulkueita.

Naisten tiukkojen siveyssäännösten vuoksi intialaiset seksityöntekijät kohtaavat jatkuvasti väkivaltaa. Prostituutio on maassa laitonta, mikä lisää seksityöntekijöiden turvattomuutta. Suojelemisen sijaan poliisi on usein suuri uhka seksityöntekijän terveydelle, omaisuudelle ja seksuaaliselle itsemääräämisoikeudelle. Sivuan Intiankin tilannetta artikkelissani väkivallan kohtaamisesta seksityössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.