28. 06 2007

Valon pilkahduksia

Lisää lehtikatsausta: Viimeisimmässä Kunta-lehdessä kerrotaan, että Masku on irtisanonut sopimuksen siivousfirman kanssa ja palkannut neljä siivoojaa omaan henkilökuntaansa. Lehti pohtii, onko ulkoistamistrendi hiljalleen kääntymässä sisäistämiseksi.

Tämän kevään aikana olen kunnallispolitiikassa haistanut jotakin uutta. Seutukuntaan ollaan suunnittelemassa kunnallista laitosta huostaan otetuille lapsille, jotka vaativat erityistä hoitoa. Nykyisellään nämä paikat ostetaan kokonaan yksityisiltä ja ne saattavat sijaita satojen kilometrien päässä, mikä tietenkin vaikeuttaa viranomaisvalvontaa ja omaisten yhteydenpitoa. Lisäksi yksityinen tulee kohtuuttoman kalliiksi, sillä kilpailun puute on nostanut hoitopäivien hinnat kohtuuttomiksi.

Mieleen jäi myös johtaja Esa Kotilahden puheenvuoro eräässä alkukevään valtuustossa. Hän pohti, että kaupungin keskitetty ateriapalvelu ei ehkä sittenkään sovi kaikkiin tilanteisiin, ja että joissakin päiväkodeissa voitaisiin miettiä lähikeittiöiden palauttamista.

Vaikka kysymys on hyvin pienistä murtumista ulkoistamisen ideologiassa, ne ovat merkittäviä, sillä vastaavaa ei ole tapahtunut minun valtuustourani aikana. Että siirryttäisiinkin yksityisestä julkiseen tuotantoon ja palvelujen keskittämisestä hajauttamiseen. Ehkä uusi aika on alkamassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.