23. 01 2008

Aloite maahanmuuttajajien työtehtävien ja työsuhteiden selvittämisestä

Valtuustoaloite 23.1.2008

Maahanmuuttajien keskuudesta on esitetty huolta Tampereen kaupungin henkilöstöpolitiikkaa kohtaan. Työn ja erityisesti toistaiseksi voimassaolevan työsuhteen saamista kaupungilta pidetään kohtuuttoman vaikeana.
 
Huoleen tulee suhtautua vakavasti jo siksi, että huolimatta lain syrjintäkiellosta tiedämme suomalaisten työmarkkinoiden toimivan edelleen rasistisesti. Maahanmuuttajien työttömyys on 2, 5-kertaista kantaväestöön verrattuna ja he tekevät töitä suomalaisia heikommilla ehdoilla.
 
Mikäli maahanmuuttajat todella ovat myös kaupungin henkilöstössä selvästi aliedustettuina suhteessa osuuteensa kuntalaisista tai jos heidän asemansa kaupungin työntekijöinä on johdonmukaisesti suomalaisia huonompi, syy on selvitettävä viivytyksettä. Julkisen sektorin velvollisuutena on paitsi noudattaa lakia, myös näyttää reilun henkilöstöpolitiikan esimerkkiä.
 
Esitän, että Tampereen kaupunki selvittää, minkä verran sen henkilöstössä on maahanmuuttajia sekä millaisiin työtehtäviin ja työsuhteisiin he sijoittuvat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.