20. 08 2008

Aloite maauimalan rakentamisesta

Valtuustoaloite 20.8.2008

Maauimala on periaatteessa kuin tavallinen uimahalli, mutta se ei sijaitse rakennuksen sisällä. Maauimaloissa on usein muutamia eri käyttötarkoituksiin tehtyjä altaita, kuten kilpa- ja lastenallas. Lisäksi niistä löytyy yleensä myös hyppytorni ja ponnahduslauta. Useimmat maauimalat ovat auki toukokuusta syyskuulle saakka. Suomessa maauimaloita on mm. Helsingissä, Porissa ja Turussa, joista suosituin lienee Helsingin uimastadion.
Maauimala pidentää huomattavasti uimakautta mahdollistaen uimisen lämpimässä vedessä (epävakaista sääolosuhteista ja järvien rehevöitymisestä riippumatta) kesän alusta alkusyksyyn. Se pystyy tarjoamaan myös kaupungissa asuville ihmisille, etenkin perheille, mahdollisuuden nauttia ulkoilmauinnista turvallisessa ympäristössä, lisäten sillä tavoin asukkaiden yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä. Lisäksi maauimaloita käytetään erilaisten tapahtumien ja kilpailujen sekä aktiviteettien järjestämiseen.
 
Maauimalat ovat saavuttaneet suuren suosion kaupungeissa, joissa sellainen on.   Tampereella maauimalalle olisi paljon kysyntää, erityisesti keskustassa asuville lapsille ja nuorille, joille se voisi tarjota uuden ja erilaisen liikuntapaikan.
 
Esitän, että Tampereelle rakennetaan maauimala.

One thought on “Aloite maauimalan rakentamisesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.