17. 12 2008

Aloite perhepäivähoitajien palkanmaksusta oman lapsen sairastuessa

Valtuustoaloite 17.12.2008

Useimmilla aloilla on tapana, että työntekijä voi oman lapsen sairastuttua jäädä palkalliselle lomalle lastaan hoitamaan. Käytäntö on jo niin vakiintunut, että sitä noudatetaan myös miesvaltaisilla aloilla. Raskasta ja arvokasta työtä tekevät perhepäivähoitajat eivät kuitenkaan voi jäädä hoitamaan sairastunutta lasta ilman taloudellisia menetyksiä. Heillä on mahdollisuus vain palkattomaan hoitovapaaseen. Työntekijöiden tasavertaisuuden näkökulmasta käytäntö on kestämätön.

Lisäksi kaikki parannukset perhepäivähoitajien työoloihin ovat tarpeellisia, sillä Tampereella päivähoitopaikoista on kova pula. Mahdollisuus sairaan lapsen hoitamiseen on kaupungin taloudelle pieni kuluerä, mutta antaisi viestin siitä, että varhaiskasvatustyötä arvostetaan.
 
Edellisen perusteella esitän, että kaupunki alkaa maksaa perhepäivähoitajilleen palkkaa myös silloin, kun he ovat lomalla oman lapsen (alle 10 v.) sairastumisen vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.