11. 08 2010

Aloite Viikinsaaren laivaliikenteestä

Valtuustoaloite 11.8.2010

Viikinsaari on ainutlaatuinen, kaikkien tamperelaisten yhteinen virkistyspaikka vain 20 minuutin laivamatkan päässä kaupungin keskustasta. Saaren monipuolisesta ohjelmatarjonnasta vastaa suurimmaksi osaksi kaupungin kulttuuripalvelut.

Viikinsaaressa vierailu on maksutonta ja myös useimmat tapahtumat ovat ilmaisia. Näin se tarjoaa retkeily- ja lomailumahdollisuuksia myös vähävaraisille perheille, vanhuksille ja muille, joilla ei ole taloudellisia tai muita mahdollisuuksia matkustaa tai vierailla maksullisissa lomakeskuksissa.
 
Viikinsaareen liikennöi Hopealinjan laiva. Laivamatka on aina maksullinen tapahtumasta riippumatta. Kalliit laivamatkat ovat ristiriidassa Viikinsaaren maksuttomuuden kanssa. Esimerkiksi kaksilapsinen perhe joutuu pelkistä laivamatkoista maksamaan 25 euroa, joka on jo alennettu hinta.
 
Monissa muissa Pohjoismaiden kaupungeissa, esimerkiksi Helsingissä ja Göteborgissa, julkisten alueiden käyttöön tarvittava laivaliikenne hinnoitellaan julkisen liikenteen taksojen mukaan.
 
Esitämmekin, että laivaliikenne Viikinsaareen järjestetään jatkossa Tampereen Kaupunkiliikenteen (TKL) palveluna siten, että laivamatka maksaa normaalin bussilipun hinnan ja siihen sovelletaan samoja opiskelija-, eläkeläis- ja lapsialennuksia kuin bussilippuihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.