13. 10 2010

Valtuustokysely U3 osastosta

Valtuustokysely 13.10.2010

Viikon 40 aikana on tiedotusvälineisiin noussut Hatanpään puistosairaalan osasto U3, jonka toiminnot Tampereen kaupunki ostaa Attendo MedOnelta. Joukko osaston entisiä ja nykyisiä työntekijöitä on raportoinut merkittävistä laiminlyönneistä, kuten riittävän henkilöstön ja varustuksen puutteista sekä lääkkeiden jakeluvirheistä. Työntekijät syyttävät työnantajaansa myös asiaan puuttuneiden työntekijöiden vaientamisyrityksistä.

Käydessämme osastolla vastaavat hoitajat vakuuttivat, että vaikka ongelmia on esiintynyt, niihin ollaan tämän syksyn kuluessa puututtu tai puuttumassa yrityksen omana kehittämistoimintana.
 
Attendo MedOne on tuottanut osaston palvelut nyt reilun puolentoista vuoden ajan. Mikäli tiedotusvälineistä ja henkilökunnalta saamamme tiedot pitävät paikkansa, on toiminta ollut aliresurssoitua ja puutteellisesti järjestettyä ainakin vuoden ajan. Oman ilmoituksensa mukaan (Aamulehden verkkolehti, 4.10.) kaupunki on kuitenkin seurannut toimintaa tiiviisti, tilaajan puolelta paikalla on käyty jopa kahdesti viikossa.
 
Huhtikuussa 2010 valtuutettu Mikko Aaltonen jätti kyselyn terveydenhuollon palvelujen ulkopuolisten palveluntuottajien valvonnasta. Kyselyssä yhtenä esimerkkinä mainittiin Hatanpään ulkoistettu osastotoiminta. Kysymykseen vastannut apulaispormestari Anna-Kaisa Ikonen vakuutti, että valvonta on riittävää ja asianmukaista.
 
Kysymmekin nyt
 
– eikö kaupunki tiiviistä valvonnastaan huolimatta huomannut osasto U3:n toiminnassa mitään huomautettavaa, vai eikö asiaan ole puututtu,

– onko vastaavia tapauksia tulossa ilmi enemmänkin ja

– mitä Tampere aikoo tehdä, ettei se vuodesta toiseen profiloituisi ikäihmisten huonolla hoidolla?

Anna Kontula & Ilkka Järvelä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.