24. 09 2014

Talousarvioaloitteet 2015

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä esittää talousarvioaloitteissaan lisäyksiä ostovoiman, oikeusturvan ja peruspalveluiden säilyttämiseksi.

Talousarvioaloitteet on jaettu vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesken niin, että aloitteet jakautuvat tasaisesti kansanedustajien kesken. Olen itse valinnut erityisesti harmaaseen talouteen puuttuvia aloitteita sekä pirkanmaalaisille tärkeitä hankkeita.

Harmaan talouden torjunta on yksi hallituksen kärkihankkeista. Viranomaisten resurssien turvaaminen on keskeinen keino ongelmaan puuttumiseksi ja valvonnan tehostamiseksi.

Esitän viiden miljoonan euron lisäystä verohallinnon toimintamenoihin, viiden miljoonan euron lisäystä syyttäjänlaitoksen toimintamenoihin ja kolmen miljoonan euron lisäystä muiden tuomioistuinten toimintamenoihin harmaan talouden torjumiseksi. Talousrikokset etenevät rikosprosessissa hitaasti, vaikka niiden yhteiskunnalliset kustannukset ovat merkittäviä.

Lisäksi ehdotan miljoonan euron lisäystä Tampereen yliopistollisen sairaalan uuden lasten ja nuorten sairaalan rakentamisen aloittamiseksi sekä 10 miljoonan euron lisäystä väylähankkeeseen Suinula-Käpykangas –välin ohituskaistojen rakentamiseksi valtatielle 9.

Talousarvioaloitteet koskien hallituksen esitystä eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2015. Esitys kokonaisuudessaan HE 131/2014 vp.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.