08. 11 2016

Yrittäjille digitaalinen työkalupakki – yritystuen seuraava sukupolvi

Vasemmistoliitto ehdottaa osana vaihtoehtobudjettiaan, että eduskunta kohdentaa vuoden 2017 talousarviossaan 10 miljoonaa euroa avoimen yrittäjäalustan rakentamiseen. Kansanedustaja Anna Kontula jätti tänään eduskunnalle toimenpidealoitteen, jossa avataan tarkemmin avoimen, digitaalisen työkalupakin rakentamista yrittäjien ja itsensätyöllistäjien käyttöön.

– Tavoitteena on luoda palvelu, joka kokoaa, hankkii tai tuottaa yritystoiminnan kannalta keskisimpien digitaalisten työkalujen käyttäjäystävälliset sovellukset maksutta pienten yritysten ja itsensätyöllistäjien käyttöön. Samasta paikasta löytyisivät infopankit, ohjelmistot, kauppapaikka ja viranomaiskontaktit, Kontula listaa.

Kontulan mukaan kasvuyrityshypen rinnalle tarvitaan ihan tavallisia yrittäjän perustyökaluja. Aloitteen laatimiseen onkin osallistunut kymmeniä eri alojen mikroyrittäjiä.

– Vaikka harva suomalainen näkee itsensä kasvuyrittäjänä, useimmat haluavat elättää omalla työllään itsensä ja perheensä. Yrittäminen, joka tähtää itsensä elättäminen on sekin kunniallista yrittämistä.

Kontulan mukaan on ongelmallista, että nykyiset yritystuki-instrumentit eivät tue pienimuotoista yrittäjyyttä muuten kuin neuvonnalla ja ehdollisilla starttirahoilla.

-Valtaosa suomalaisyrityksistä on alle 10 hengen mikroyrityksiä. Viime vuosina ovat uudetkin työpaikat syntyneet voittopuolisesti pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Samaan aikaan myös itsensätyöllistäjien määrä on kasvanut jo yli 180 000.

Kontula muistuttaa, että tutkimusten mukaan melkoinen osa perinteisistä yritystuista on elinkeinoelämän ja yhteiskunnan näkökulmasta tehottomia tai jopa haitallisia. Myös yritystukiin tarvitaan kokonaan uutta ajattelua.

-Vasemmistoliitto on esittänyt toimenpiteitä pienten yritysten ja itsensätyöllistäjien byrokratialoukkujen purkamiseksi, verotuksen keventämiseksi, sosiaaliturvan parantamiseksi ja itsensätyöllistäjien osalta myös järjestäytymisoikeuden takaamiseksi. Yhdessä näiden kanssa yrittäjän digitaalinen työkalupakki muuttaisi pienyrittämisen ehtoja radikaalisti parempaan, Kontula tiivistää.

Lue koko aloite täältä:
http://www.vasemmisto.fi/politiikka/toimenpidealoite-digitaalisesta-tyokalupakista-yrittajille/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.