02. 06 2017

Pääseekö vammasta tai sairaudesta kärsivä enää töihin?

-Palkkatuki on osatyökykyisille suomalaisille monesti ainoa mahdollisuus työllistyä, mutta sen käyttöä hankaloittaa pätkittäisyys ja heikko ennakoitavuus: toistuva tuen anominen ja lyhyet tukijaksot eivät tue työllistymistä, Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula sanoo.

Kontulan toivoo, että torstaina eduskunnan käsittelyyn tullut lakialoite (LA 20/2017 vp), jolla halutaan parantaa osatyökykyisten työllistymismahdollisuuksia, korjaisi palkkatukijärjestelmän ongelmia. Aloitteessa esitetään osatyökykyisten palkkatuen pidentämistä nykyisestä kahdesta vuodesta viiteen vuoteen.

-Myös palkkatuelta vaaditaan pitkäjänteisyyttä. Siksi esitämme myös, että osatyökykyinen voisi työllistyä uuteen palkkatukityöhön välittömästi sen jälkeen, kun palkkatukijakson enimmäiskesto on tullut täyteen, Kontula sanoo.

Lisäksi aloitteessa esitetään, että korotettu palkkatuki pidennettäisiin 12 kuukaudesta 60 kuukauteen ja osatyökykyisten pidennettyä palkkatukea pidennettäisiin nykyisestä 36 kuukaudesta 72 kuukauteen, silloin kun osatyökykyinen työllistyy yhdistyksen, säätiön tai rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan palveluksessa ja tekee lyhennettyä työaikaa.

Näin puututtaisiin Kontulan mukaan pätkittäisiin työsuorituksiin, jotka eivät tue työllistymistä.

-Osatyökykyinen ei tarkoita työkyvytöntä. Pitkäaikaistyöttömyyden ollessa 90-luvun lamavuosien tasolla yhä useammalle tulisi tarjota mahdollisuus työllistyä sen sijaan, että määrittelemme, kuka työmarkkinoille kelpaa.

Lue koko aloite täältä: http://annakontula.fi/2017/04/lakialoite-julkisesta-tyovoima-ja-yrityspalvelusta-annetun-lain-muuttamiseksi/

One thought on “Pääseekö vammasta tai sairaudesta kärsivä enää töihin?

  1. Minut irtisanottiin kun työnantaja kesksi palkkatuen, palkkasi pitkäaikaistyöttömän. Hölmöläisen peitontekoa, työnantaja vain hyötyy. Nyt odottelen että minustakin joku maksaisi että työllistyisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.