29. 09 2017

Kansanedustajat jättivät aloitteen saatavuusharkinnasta luopumiseksi

Joukko kansanedustajia jätti tänään lakialoitteen työvoiman saatavuusharkinnasta luopumiseksi. Saatavuusharkinnalla tarkoitetaan käytäntöä, jossa jo ennen työntekijän oleskeluluvan myöntämistä TE-toimisto selvittää, onko työmarkkinoilla saatavilla työhön sopivaa työvoimaa sekä huolehtii, ettei työntekijän oleskeluluvan myöntäminen estä työmarkkinoilla jo olevan työvoiman työllistymistä. Aloitteen allekirjoitti yli sata kansanedustajaa.

Kansanedustajien mukaan saatavuusharkinta pikemminkin vaikeuttaa työmarkkinoiden toimintaa ja heikentää työntekijöiden autonomiaa kuin suojelee kotimaista työvoimaa. Hankalan järjestelmän seurauksena Suomesta myös käännytetään työssä käyviä ihmisiä, jotka ovat työnantajankin mielestä erinomaisia työntekijöitä.

Aloitteen ensimmäisiä allekirjoittajia ovat Anna Kontula (vas), Juhana Vartiainen (kok), Veronica Rehn-Kivi (rkp), Emma Kari (vihr) ja Tytti Tuppurainen (sd). Aloite saapuu lähiviikkoina eduskunnan lähetekeskusteluun, mistä se etenee valiokuntakierrokselle.

Vaikka lakialoitteet etenevät harvoin eduskunnassa, kansanedustajat uskovat, että kyseisellä aloitteella on siihen kaikki mahdollisuudet. Tästä edustajien mukaan kertoo jo suuri allekirjoittaneiden määrä yli puoluerajojen.

Lue koko lakialoite täältä:

http://annakontula.fi/2017/09/lakialoite-tyovoiman-saatavuusharkinnasta-luopumisesta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.