11. 02 2021

AVI määrää: Tampereen terveydenhuollon ajanvaraus on nyt pantava kuntoon

Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto toteaa tuoreessa ratkaisussaan, että Tampereen kaupungin terveydenhuollon ajanvarauskäytännöt ovat edelleen laittomalla tolalla.

Valitukset ja kantelut liittyvät muun muassa seuraaviin epäkohtiin:

  1. terveysasemille ei annettu aikoja, vaan ihmisiä kehotettiin ottamaan yhteyttä joskus uudestaan,
  2. takaisinsoittopyyntöihin on vastattu vasta usean päivän päästä ja
  3. hammaslääkäristä ei anneta aikoja, vaan ne luvataan ilmoittaa joskus seuraavan puolen vuoden kuluessa.

Aluehallintovirasto määrää, että jatkossa potilaalle tulee ilmoittaa hoitoon pääsyn ajankohta ja ajanvarauksen tulee vastata soittopyyntöihin samana päivänä. Lisäksi Aluehallintovirasto kiinnitti huomiota siihen, että Tampereen kaupungin tulee julkaista hammaslääkärin odotusajat erikseen jokaisesta kaupungin hammashoitolasta.

Aluehallintovirasto käynnisti selvityksen jo vuonna 2018 saatuaan useita yhteydenottoja ja kanteluita Tampereen kaupungin terveydenhuollon ajanvarauskäytäntöihin liittyen. Kaksi näistä on minun tekemiäni, joten olen seurannut prosessin etenemistä.

Aluehallintoviraston määräys tarkoittaa käytännössä sitä, että kaupungin terveydenhuoltoon on saatava välitön yhteys ja takaisinsoittojen tulee toteutua vielä saman päivän aikana. Potilaalle tulee ilmoittaa ainakin kuukauden tarkkuudella ajankohta, jolloin hän pääsee hoitoon.

Aluehallintovirasto määrää Tampereen korjaamaan ajanvarauksen epäkohdat lain edellyttämälle tasolle 30.4.2021 mennessä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.