Julkaisut

15. 09 2021

Pikkuporvarit – Pohdintaa aikamme hengestä

Pikkuporvarit – Pohdintaa aikamme hengestä pohtii aikamme polttavia kysymyksiä, elämäntapaa ja mielenmaisemaa. Se kuvaa pieniin asioihin keskittyvää ulkokultaista elämäntapaa, jossa teeskentely korvaa leikin, pöytätavat moraalin, dystopiat utopiat ja naapurikyttäys yksilönvapauden. Elämän käyttövoimana toimii riskeiltä suojautuminen – ja koska riskejä riittää loputtomiin, tämä tarve hautaa lopulta kaiken muun.

Osta

31. 08 2020

Muuri – Matka maailman suurimpaan vankileiriin

Muuri – Matka maailman suurimpaan vankileiriin kertoo Anna Kontulan osallistumisesta kansainvälisen aktivistiryhmän tempaukseen, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta unohdettujen gazalaisten epäinhimillisestä kohtelusta. Operaatio Gazaan livahtamiseksi on suunniteltava salaisesti, sillä matka voi päättyä jo käännytyspäätökseen Tel Avivin lentokentällä. Gazan rajavyöhykkeellä israelilaissotilaat ampuvat ihmisiä jatkuvasti, ja myös kansainvälisiä aktivisteja on kuollut heidän luoteihinsa. Kaikkeen on siis osattava varautua.

Osta

09. 08 2020

Tampereen päihdepalvelut päihderiippuvaisten silmin – Sosiaaliasema X ry 2020

Tampereen päihdepalvelut päihderiippuvaisten silmin on eri elämäntilanteissa olevien päihderiippuvaisten haastatteluihin perustuva selvitys, jonka tavoitteena on vahvistaa keskustelussa niiden ääntä, jotka joko käyttävät tai tarpeesta huolimatta eivät käytä palveluita. Selvityksen teetti Sosiaaliasema X ry ja sen toteuttivat Anna Kontula, Tim Aleskerov ja Ronja Neuvonen.

Lataa pdf

07. 09 2018

Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä – Into 2018

Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä kertoo suomen julkisimmasta ja salaisimmasta työpaikasta – siitä pienoismaailmasta, johon kaksisataa kansan valitsemaa edustajaa kokoontuu hoitamaan tehtäväänsä. Se kertoo vihamiesten ystävyydestä, hallitusta kaaoksesta ja yksinäisyydestä väentungoksessa.

Lataa pdf

Osta

13. 12 2016

Luokkalaki – Miten Suomen lait ja viranomaiset syrjivät työväenluokkaa, Into 2016

Luokkalaki -pamfletti kuvaa, miten Suomen lait ja viranomaiskäytännöt ovat täynnä sosioekonomista syrjintää ja eriarvoisuutta. Samalla kun me tunnistamme muita syrjinnän muotoja yhä paremmin, luokkasyrjinnälle on virallinen Suomi lähes sokea.

Lataa pdf

Osta

13. 12 2016

Kun ei kiitoksella elä – Itsensätyöllistäjän asemasta, Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä 2016

Yhä useampi työskentelevä ei sovi työelämän perinteisiin palkansaaja- ja yrittäjäkategorioihin. Nykyisen lainsäädännöön on vaikea tavoittaa itsensätyöllistäjien tilannetta. Vasemmisto esittää joukon uudistuksia, joilla itsensätyöllistäjien asemaa voidaan vahvistaa.

Lataa pdf

12. 12 2016

Paperiton, älä sairastu – Puheita universaalin terveydenhuollon puolesta – KSL 2015

Paperiton, Älä sairastu – Puheita universaalin terveydenhuollon puolesta tarkastelee paperittomien terveydenhuoltoa Suomessa ja Euroopassa nyt ja tulevaisuudessa. Kirja on kooste puheista, jotka laadittiin protestiksi sitä hiljaista penseyttä kohtaan, jonka ansiosta yhden edustajan pöytäyskikkailu kaatoi ihmisten perusoikeuksiin vaikuttavan lain.

Lataa pdf

12. 12 2016

Varjotalous – Suomenkin asia – Vasemmistofoorumi 2014.

Varjotalous – Suomenkin asia esittelee 11 toimintasuositusta, joilla veronkiertoa ja verosuunnittelua voisi suitsia kansallisella tasolla. Selvityksessä ehdotetaan, mitä Suomi voi varjotaloudelle tehdä tässä ja nyt, kansainvälisistä neuvotteluprosesseista riippumatta.

Lataa pdf

12. 12 2016

Kirjeitä oikealle – Into Kustannus 2014

Miksi vasemmisto näkee maailman niin toisin kuin maamme oikeistoeliitti? Miksi vasemmiston tavoitteet ihmisten vapauden lisäämiseksi tuntuvat oikeistolaisesta vapaudenriistolta, ja päinvastoin? Onko olemassa ei-kenenkään-maata, jossa nämä kaksi voisivat kohdata? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan teoksessa, joka perustuu kuvitteelliseen kirjeenvaihtoon vasemmistopoliitikon ja oikeistovaikuttajan välillä.

Osta

Lataa pdf

12. 12 2016

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisen vaikutuksia – Vasemmistofoorumi 2013

Selvityksessä tarkastellaan viimeaikaisen päivähoitokeskustelun lähtökohtia ja tavoitteita. Erityistä huomiota kiinnitetään ehdotukseen subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisesta.

Lataa pdf

12. 12 2016

Mistä ei voi puhua – Kirja uskosta ja uskonnosta Into Kustannus 2012

Mistä ei voi puhua kertoo uskosta ja uskonnosta toisin. Kirja pohtii uskonnon mieltä ja merkitystä kahden eri ikäisen naisen intiimin keskustelun kautta. Asetelma tuo esille uskonnon henkilökohtaisuuden, kulttuurisuuden sekä tähän yhteyteen liittyviä ristiriitoja. Kirjan tarinat ja näkemykset ammentavat eri kristinuskon perinteistä, erityisesti kristillisestä mystiikasta.

Osta

Lataa pdf

12. 12 2016

Scarlet Exodus – Into Publishing 2011

Why do some women decide to sell sex by choice, or at least without being subject to any obvious coercion? Anna Kontula has met hundreds of sex workers and interviewed dozens of them. The metaphor that best describes their experience is that of an ‘exodus’.Sex workers are not passive objects but protagonists: to the extent permitted by their circumstances, they actively strive for what is best.

Download as pdf

12. 12 2016

Avoin Suomi – Kuka vastaa? Työperusteisesta maahanmuutosta (Toim. Hannu-Pekka Huttunen ja Suvi Äärilä)

Kirja on syntynyt Uudenmaan alueelle toimivan Euroopan sosiaalirahastosta rahoitettujen työperusteisen maahanmuuton kehittämishankkeiden yhteistyönä.

Lataa pdf

12. 12 2016

Radikaaleinta on arki (Dan Koivulaakso, Anna Kontula, Jukka Peltokoski, Miika Saukkonen, Tero Toivanen) – Into Kustannus 2010

Turvallisuus, läheisyys ja kiireettömyys ovat muuttuneet luksukseksi. Vaihtoehtoisten ratkaisujen on taattava toimeentulo ja muuttuvaa elämäntilannetta myötäilevät peruspalvelut. Ihmiset ovat erilaisia, ja turvattu arki antaa tilaa yksilöllisyydelle ja luovuudelle. Vaatimus tavalliseen elämään on ehkä radikaaleinta, mitä tänään voidaan esittää.

Osta

Lataa pdf

12. 12 2016

Näkymätön kylä – Into Kustannus 2010

Anna Kontula halusi ymmärtää vierastyöläisyyttä ja muutti asumaan Olkiluotoon, Suomen viidettä ydinvoimalaa rakentavien itäeurooppalaismiesten parakkikylään. Kirjassa miehet kertovat sattuvasti eristyneestä arjestaan vieraassa maassa. Kontula kuvaa myös, miten rakenteellinen rasismi on luonut loukun, jossa vierastyöläisellä ei ole mahdollisuutta puolustaa oikeuksiaan. Oikeudettomasta halpatyövoimasta hyötyy elinkeinoelämä, mutta myös kuluttajat ja kunta-ala.

Osta

Lataa pdf

12. 12 2016

Tästä äiti varoitti – Into Kustannus 2009

Suomessa valtavirtafeminismi nojaa edelleen 1980-luvulla omaksumiinsa ajattelumalleihin. Osa tuolloin havaituista ongelmista – esimerkiksi naisten alhaisempi koulutustaso – on ratkennut. Kirjan tekstit tarkastelevat feminismiä ennen kaikkea seksin ja seksuaalisuuden näkökulmasta. Kontula pohtii, miksi muuten niin menestyksekäs ideologia on ollut kykenemätön musertamaan naisen seksuaalisuuteen liittyvää hyväksikäyttöä.

Osta

Lataa pdf

12. 12 2016

Countering trafficking in Moldova IOM 2009.

The purpose of Countering trafficking in Moldova is to describe the counter-trafficking work carried out in the Republic of Moldova.

Lataa pdf

12. 12 2016

Punainen eksodus – Like Kustannus 2008

Suomalaisen seksityön todellisuus on paljon arkisempi kuin mielikuvamme: tavanomaisia ihmisiä tavanomaisine haluineen ja tarpeineen. Seksityöntekijöiden mukaan heidän hyvinvointiaan eivät uhkaa niinkään pahat rikollisjärjestöt kuin leima, joka sulkee ulos yhteiskunnasta ja estää akuuteissakin tilanteissa turvautumisen poliisiin tai terveyspalveluihin.

Lataa pdf

 

12. 12 2016

Ihan viturallaan täällä on asiat – Tampereen ateria

Selvitys ruokapalvelujen keskittämisestä 1.7.2005-30.4.2006
Pirkanmaan Vasemmistoliitto ry 2006

Lataa pdf

12. 12 2016

Miksi puhua seksistä työnä?

Työelämän tutkimus 1/2009.

Lataa pdf

12. 12 2016

Prekarisaatio ja työn tutkimuksen politiikat

Anna Kontula & Mikko Jakonen, teoksessa Kurjan ääni: osa 1 Yliopistotyöläiset. s. 46-44.

Lataa pdf

12. 12 2016

The Sex Worker and Her Pleasure

Current Sociology. July 2008. Vol. 56(4): 605-620

Lataa pdf

12. 12 2016

Seksuaalisuus seksityössä

Yhteiskuntapolitiikka 72 (2007):5.

Lataa pdf

12. 12 2016

Uskonnon paikka seksityöntekijöiden moraalikäsityksissä

Teoksessa: Mika Aaltola (toim.), Uskontoa politiikan tiloissa.

Lataa pdf

12. 12 2016

Prostituutio Suomessa

Sexpon julkaiseman raportti seksityöstä Suomessa.

Lataa pdf

12. 12 2016

Taistolaisuus puberteettikapinasta takinkääntöön

Historiallisen aikakauskirjan artikkeli

Lataa pdf

12. 12 2016

Kuollut muttei kuopattu: Taistolaisuus ja miten sitä muistetaan

Pro gradu -tutkielma. Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellinen tiedekunta.

Lataa pdf